Санза(馓子)- Дұнғандардың, ұйғырлардың және Қытайдағы қазақтардың майға пісірген бауырсақтың бір түрі. Кейінгі кезде Қазақстанға да кеңінен таралды.
Ұнға май, жұмыртқа қосып илеп, тындырып күлшелеп, онан соң ширатып созып, шумақтап орап, қазандағы Толығырақ ...қайнап тұрған ыстық майға екі ағашқа іліп тұрып пісіреді.
Енді осы тағамды қалай атаған дұрыс? Санза дей береміз бе? әлде шибауырсақ дейміз бе?
Ал мен Шумақбауырсақ деп атар едім. Сіз не дейсіз?
Қай ат ыңғайлы?
"Шумақбауырсақ" деген дұрыс болар.
«Ши бауырсақ» термині келмейді. «Санза» дайындалуы жағынан басқа тағам.