«Основное блюдо» терминінің қазақ тіліндегі атауы «негізгі тағам». «Негізгі тағам, басты тағам, фирмалық тағам, бас табақ» бір-біріне жуық мәндес терминдер болып табылады.
Негізгі тағам – основное блюдо. XIX ғасырдың Толығырақ ... 60-70-ші жылдарына дейін ұн және ұнды өнімдер ауқатты қазақтардың негізгі тағамы болды. Ұлттық тағамдар технологиясы: оқу құралы/З.К.Молдахметова, - Қостанай: А. Байтұрсынов атындағы ҚӨУ, 2022. – 87 б.
Түскі асқа салат, бірінші, екінші тағам (негізгі тағам еттен, балықтан немесе гарнирі бар құс етінен) және үшінші тағам (компот, кисель, шай және шырындар) кіреді. "Қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларын бекіту туралы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2022 жылғы 17 ақпандағы № ҚР ДСМ-16 бұйрығы.
Басты тағам – главное блюдо. Наурыз мейрамының басты тағамы – Наурыз көже.
Фирмалық тағам – фирменное блюдо (2023 жылы бекітілген термин). Қазақ тілі терминдерінің салалық ғылыми түсіндірме сөздігі: Қоғамдық тамақтандыру. – Алматы: "Мектеп" баспасы, 2007. – 232 бет.
Бас табақ – қадipлi, түрде отырған қонаққа тартылатын ең сыйлы, мүшелі табақ. Қазақ әдеби тілінің сөздігі. Он бес томдық. 3-том. / Құраст.: Б. Сүйерқұлова, Т.Жанұзақ, О.Жұбаева және т.б. – Алматы, 2011. - 744 б.
Қазақстан Республикасының Ғылым және жоғары білім министрлігі Тіл саясаты комитетінің тапсырмасы бойынша Шайсұлтан Шаяхметов атындағы «Тіл-Қазына» ұлттық ғылыми-практикалық орталығы әзірледі.
«Основное блюдо» терминінің қазақ тіліндегі атауы «негізгі тағам». «Негізгі тағам, басты тағам, фирмалық тағам, бас табақ» бір-біріне жуық мәндес терминдер болып табылады.
Негізгі тағам – основное блюдо. XIX ғасырдың Толығырақ ... 60-70-ші жылдарына дейін ұн және ұнды өнімдер ауқатты қазақтардың негізгі тағамы болды. Ұлттық тағамдар технологиясы: оқу құралы/З.К.Молдахметова, - Қостанай: А. Байтұрсынов атындағы ҚӨУ, 2022. – 87 б.
Түскі асқа салат, бірінші, екінші тағам (негізгі тағам еттен, балықтан немесе гарнирі бар құс етінен) және үшінші тағам (компот, кисель, шай және шырындар) кіреді. "Қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларын бекіту туралы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2022 жылғы 17 ақпандағы № ҚР ДСМ-16 бұйрығы.
Басты тағам – главное блюдо. Наурыз мейрамының басты тағамы – Наурыз көже.
Фирмалық тағам – фирменное блюдо (2023 жылы бекітілген термин). Қазақ тілі терминдерінің салалық ғылыми түсіндірме сөздігі: Қоғамдық тамақтандыру. – Алматы: "Мектеп" баспасы, 2007. – 232 бет.
Бас табақ – қадipлi, түрде отырған қонаққа тартылатын ең сыйлы, мүшелі табақ. Қазақ әдеби тілінің сөздігі. Он бес томдық. 3-том. / Құраст.: Б. Сүйерқұлова, Т.Жанұзақ, О.Жұбаева және т.б. – Алматы, 2011. - 744 б.
негізгі тағам