"
Санза(馓子)- Дұнғандардың, ұйғырлардың және Қытайдағы қазақтардың майға пісірген бауырсақтың бір түрі. Кейінгі кезде Қазақстанға да кеңінен таралды.
Ұнға май, жұмыртқа қосып илеп, тындырып күлшелеп, онан соң ширатып созып, шумақтап орап, қазандағы Толығырақ ...қайнап тұрған ыстық майға екі ағашқа іліп тұрып пісіреді.
Енді осы тағамды қалай атаған дұрыс? Санза дей береміз бе? әлде шибауырсақ дейміз бе?
Ал мен Шумақбауырсақ деп атар едім. Сіз не дейсіз?
Қай ат ыңғайлы?

Қай ат ыңғайлы?

Санза0 %Ширатпа0 %Шумақбауырсақ66 %Шибауырсақ33 %3 дауыс
Ерболат Ғалымжанұлы Асылбеков
  • Амреева Кымбат 6 ай бұрын

    "Шумақбауырсақ" деген дұрыс болар.

  • «Ши бауырсақ» термині келмейді. «Санза» дайындалуы жағынан басқа тағам.

Ескерту! Хабарлама қалдыру үшін сайтқа кіру керек.

Барлық қатысушылар

Ескерту! Хабарлама қалдыру үшін сайтқа кіру керек.